Hämtning

En frakt som först såg ut att ordna sig under ganska normala former växte till att bli den galnaste importen någonsin i Sverige. Linjer mellan vad som var tillåtet och vad som inte var tillåtet suddades ut, och tillslut fanns det ingenting som betraktades som konstigt. När Futurliner #8 ett år efter inköpet tillslut nådde hamnen i Göteborg så var det ett team bakom importen som mer hade en känsla av att de överlevt någonting än att de vunnit något.

Här kommer historien:

Eftersom Futurlinern rullade och gick att styra så trodde en annan att det ”bara” var att bogsera på fordonet på fartyget och bogsera av det vid slutstationen.

Nu visade det sig att det inte riktigt var så enkelt.

Rederiet vägrade att ta i den med tång eftersom den inte gick för egen maskin. Vi var i kontakt med en åtta olika importfirmor innan vi kom i kontakt med Kvicks Import & Export i Falun. Till de andra firmorna vi varit i kontakt med sa vi bara att det var en buss vi skulle importera, och svaret hade blivit detsamma – köp den inte. Eftersom Richard på Kvicks import reagerade över måtten vi gav honom så envisades han med att få se en bild på spektaklet.

Mot en tystnadsplikt avslöjades det  att det var en Futurliner det handlade om, och svaret blev : -Är det en Futurliner som ska hem, då ska då jag vara med och hjälpa till.  Äntligen hade vi fått den kontakt vi velat ha.

Problemet var inte bara att få hem Futurlinern, utan även den extra bakdel som medföljde och som var för stor för att rymmas i en container. Vi undersökte om det gick att byta bakändan borta i USA, men den var i för dåligt skick för det. Futurliner #8 stod på Västkusten i USA, närmare bestämt i Chatsworth som ligger 10 mil norr om Long beach. Att frakta den från Östkusten skulle göra båtturen till Sverige mycket enklare, så några veckor lades på att undersöka en flytt från Västkusten till Östkusten. Tåg gick inte då den skulle bli för hög när den stod på vagnen, och med lastbil skulle ekipaget bli så högt att det krävdes tillstånd i varenda delstat som skulle passeras. Tillslut såg vi ingen annan utväg än att köpa ett ekipage i USA att dra hem den på. En Freightliner från 1987 med tillhörande trailer inhandlades i Oregon av en Svensk boende i trakten.

Freightlinern & trailern som inhandlats i USA är redo för lastning

Anders Arvidsson gjorde tillsammans med Pierre Liechti ett jättejobb vid importen

Han körde ekipaget genom Hollywood och hela vägen ner till Kalifornien där buss och bakdel, tillsammans med en hög reservdelar lastades på trailern. Trailern fick förlängas en dryg meter för att den extra bakändan skulle få plats, och eftersom hjulen på trailern satt på mitten så blev den ganska baktung. Ekipaget var omöjligt att försäkra för den 10 mil långa färden till hamnen. En chaufför, galen nog att köra ekipaget oförsäkrat till hamnen letades fram. Färden ägde rum mitt i natten, och omvägar var tvungen att tas på grund av låga viadukter efter vägen. Trailern var så baktung att den skrapade i asfalten med jämna mellanrum och trasade sönder kablarna till belysningen på släpet. En följebil som låg 2 km bakom kunde observera glödande metallbitar på vägen som härstammade från trailern.

Futurlinern börjar lastas på trailern

Trailern var långt ifrån ämnad för den här frakten, men det gick…

Ekipaget nådde i alla fall hamnen (Long Beach) och nästa bekymmer dök upp. Rederiet tyckte ekipaget var för instabilt, för dåligt surrat helt enkelt.  Efter mycket övertalan och inspektion så godkändes ekipaget och kunde köras på fartyget. Bara ett frågetecken kvar att reda ut. Importfirman Kvicks Import fick ett telefonsamtal från kaptenen som undrade om det var sant att vi skulle frakta det här ”skrotet” över halva jorden.

Svaret han fick var: – Kolla försäkringsbeloppet…

Vi hörde aldrig något mer ifrån dom…

Det slutgiltiga lyftet

Både besättning och maskiner fick arbeta hårt

Reservdelar till drivlinan lastas

Reservdelar till karossen lastade inne i Futurlinern

Trailern fick förlängas för att den extra bakdelen skulle få plats

Allting lastat och klart